Isnin, Jun 21, 2010

CERITA PIQ-PIQ

Salam....

Rumah apt sememangnya mempunyai kawasan yang amat terhad. nak bercucuk tanam pun payah. kena beli pasu & tanah sendiri. lain la kalau kau duduk kawasan kampung. boleh tanam apa jua yang kau suka. ni yang leceh duk bandar..nak bela binatang pun x boleh lepas sesuka hati. kang mat bangla,vietnam,myanmar tangkap buat lauk baru kau tau. (ini cerita benar yg berlaku kt kawasan rumah aku yg dibanjiri pendatang asing tanpa izin/ dengan izin). tapi tak semua dorang macam tu..

Oleh kerana tak boleh lagi bela binatang yang lepas bebas. maka dengan berbesar hati menatang ni menjadi ahli baru dalam rumahku syurgaku ini di samping hamster2 yang sedia ada...heh..heh..

Tadaa......
>
>
>
>
>
>
>

mana 1 kepala, mana 1 ekor ????
haikk..pandai posing...senyum pulak tu...

Good boy...
Haiwan di atas dipanggil arkus (dlm bahasa melayu) atau spesis abyssinian guinea piq dalam bahasa saintifik. tuannya letak nama manchester..bila sampai ke tangan aku, ku panggil piq-piq aje....menatang ni kacukan hamster & arnab..agaknya la kot..dah orang bagitau kat aku macam tu...kalau dorang tipu, aku pun tipu korang..piq-piq ni ada 1 bunyi yang aku fikir sangat unik..nanti ada masa aku upload video dia.

Babai...

2 ulasan:

~~mari mengomel ramai-ramai~~